Bottling, Labeling and Market Release
"שוק ביקבוק" (Bottle Shock)
“שוק בקבוק” היא ריאקציה שקורת ביין מייד לאחר הפיקוק כתוצאה מדחיסת חמצן במהלך הביקבוק. זה לא גורם לחימצון היין ודווקא עוזר ליין להתבגר לאורך זמן. הריאקציה מאופיינת ע”י “השתקה” או “סגירה” של טעמי הפירות ביין (יין סגור) וזה גורם ליין להיות “שטוח” בטעמים וארומות. מצב זה הינו זמני ועובר אחרי זמן קצר של יישון (מספר שבועות) עד שהוא מגיע בחזרה לאיזון. תקופת היישון בבקבוק עד הגעה למצב זה אינה ידועה ותלויה במספר גורמים כגון זן, תהליך הייצור, סוג היין, תנאי אחסון ועוד…כיום ברוב היקבים נהוג לאחסן את היין לאחר הביקבוק מספר חודשים (3-6) כאשר רוב היינות שלנו נשמרים בבקבוקים שנה לפני הוצאתם לשוק.


התפתחות והתבגרות בבקבוק
היישון של היין והיכולת של היין להשתפר באיכותו מבדילים את היין משאר מוצרים אחרים. כתוצאה מתהליכים כימיים מורכבים שמתרחשים בתהליך היישון היין יכול לשפר את טעמו, צבעו ואת הארומה שלו. יכולת היין להתיישן תלויה בהרבה גורמים ביניהם זן היין, הבציר וצורת הויניפיקציה. קיימת חשיבות רבה גם לתנאי האחסון (טמפרטורה ולחות) שיכולים להשפיע על רמת ההתפתחות של היין. בעיקרון מה שמאפשר את התיישנות היין הן תכונותיו הכימיות – תרכובות פנוליות (בעיקר טאנינים) וחומצות. יינות עם כמות רבה של תרכובות אלו יהיו בעלי יכולת התיישנות ארוכה (קברנה סוביניון, סירה…). ביינות לבנים (שלא עוברים תהליך של השרייה עם קליפות) החומצות הן אלה שמשפיעות על יכולת ההתיישנות אך לזמן קצר יותר.
סוגי בקבוקים – האם זה באמת משנה?


הבדלים בין גדלי בקבוקים והשפעת על היין
כשרות ביין
קיימים הרבה סוגי הכשרים ליין, אך ההגדרה ליין כשר זה יין שהוכן בהתאם לחוקי היהדות וההלכה. הלכה ראשונית שגפן צריכה לעבור זה מצוות הערלה. כמו כן יש לקיים את מצוות השמיטה בשנה השביעית. בנוסף קיימת ההלכה שמרגע שהענבים מגירים נוזל (לאחר תהליך המעיכה) רק יהודי שומר מצוות יכול לגעת בהם או בכלי אחסונם. וכמובן שכל החומרים בהם משתמשים בתהליכי הייצור חייבים להיות כשרים. למען הסר ספק, יין כשר לא שונה בטיבו מיין רגיל (לטובה או לרעה). ביקב רמות נפתלי עברנו לייצור יין כשר החל מבציר 2009 והכשרות היא כשרות אזורית- מועצת מבואות החרמון – הרב שמעון ועקנין.
